Philip Morris International (PMI) je vodeća internacionalna duvanska kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom cigareta, bezdimnih proizvoda i sa njima povezanih elektronskih uređaja i dodataka, kao i drugih proizvoda koji sadrže nikotin, i aktivno radi na širenju svog portfolia na proizvode van kategorije duvanskih i nikotinskih proizvoda. Trenutni portfolio PMI proizvoda sadrži uglavnom cigarete i bezdimne proizvode koji, iako nisu bez rizika, predstavljaju mnogo bolji izbor u odnosu na pušenje cigareta.

Od 31. decembra 2023. godine, bezdimni proizvodi kompanije PMI su dostupni u prodaji na 84 tržišta, uključujući i Srbiju, a PMI procenjuje da ukupan broj korisnika IQOS-a iznosi oko 28,6 miliona, a 73% njih je u potpunosti prešlo na IQOS i prestalo da puši cigarete. Bezdimni proizvodi činili su približno 39,3% ukupnih neto prihoda PMI u 2023.

U Srbiji, Philip Morris International obavlja delatnost kroz dva ogranka, Philip Morris Operations a.d. Niš (PMOP) i Philip Morris Services d.o.o. Beograd (PMSE). Fabrika u Nišu jedna je od najmodernijih u globalnoj mreži fabrika kompanije PMI, i najveći je proizvođač duvanskih proizvoda u zemlji, dok je Beograd regionalno sedište kompanije PMI za jugoistočnu Evropu (SEE) kao i jedan od centara ekspertize za finansijsko poslovanje kompanije PMI. Imamo ukupno 959 zaposlenih širom zemlje, od čega u PMOP radi 608 zaposlenih.

Od 2003. godine PMI je uložio preko 23,3 miliona dolara u razne inicijative u zajednici. Naš najnoviji strateški donatorski program „StarTech“, koji se realizuje u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), je trogodišnji program vredan 5 miliona dolara, usmeren na promociju inovacija i tehnološkog razvoja u Srbiji, kao i podršku digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća. U 2023. godini najavili smo nastavak programa i u naredne tri godine.