RCM Technologies se više od 50 godina nalazi na čelu projektovanja, razvoja i pružanja inženjerskih usluga vrhunskog kvaliteta kako komercijalnim tako i državnim sektorima. Firma postoji u Srbiji od 2006. godine, a od 2017. godine poslujemo u sastavu korporacije RCM Technologies iz Sjedinjenih Američkih Država. Svih ovih godina posvećeni smo razvoju i jačanju kritične elektroenergetske infrastrukture za potrebe energetske tranzicije naših klijenata kroz pružanje usluga projektovanja i konsaltinga.

U elektroenergetici, RCM Technologies – Energy Services nudi širok spektar usluga inženjeringa i upravljanja projektima koji obuhvataju sektore proizvodnje, prenosa, distribucije i obnovljivih izvora energije. Naš tim kombinuje duboku tehničku ekspertizu sa pristupom u realizaciji projekata koji je usmeren na klijenta, njegove potrebe, rešavanje složenih izazova, a sve to uz postizanje održivih rezultata koji značajno utiču na poslovanje naših klijenata i prosperitet njihovih zajednica.

RCM Technologies izrađuje projekte za elektro-energetske objekte koji uključuju projekte instalacije, primarne i sekundarne opreme, 3D/4D/5D/6D BIM projekte, proračune i podešenja zaštite, SCADA i RTU sisteme upravljanja, LAN mreže, dizajn panela, šema vezivanja i delovanja, dispozicija postrojenja, proračuna sila, uzemljenja i svih nacrta i dokumentacije potrebnih za dozvole, planiranje i izgradnju, nadzor gradilišta, vođenje projekta i projekat izvedenog stanja.

U spektru svojih usluga RCM Technologies takođe obezbeđuje nadzor tokom puštanja u rad objekata (commissioning supervision), FAT i  SAT usluge u domenu sekundarne opreme.

U sinergiji sa mrežom partnera, RCM je u mogućnosti da ponudi korisnicima isporuku ormana zaštite i upravljanja. Time je usluga projektovanja  upotpunjena izradom i isporukom panela, uključujući FAT, SAT, kontrolu kvaliteta, i praćenja svakog panela do mesta isporuke krajnjem korisniku, gde smo u mogućnosti i da prućimo nadzor instalacije i puštanje u rad. RCM Technologies je takođe u mogućnosti da pruži usluge sistemskih studija, kao i projektovanja dalekovoda u saradnji sa svojim partnerima.  

Prilikom izrade projekata i pružanja konsalting usluga klijentima, RCM Technologies koristi moderne softverske pakete uključujući 3D BIM, Revit, ELCAD, Engineering Base, Advanced Steel, Inventor, Robot, IDEA StatiCa, Zenon SCADA, Helinks, IDE Scout, DIGSI, Bentley (Microstation & Open Buildings) i slične.

RCM Technologies u Srbiji se ponosi dugačkom listom uspešno realizovanih projekata za klijente iz SAD, Holandije, Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke, Belgije, Kanade, Bliskog Istoka, Perua i Severne Afrike. Inženjerske i konsalting usluge zasnovane na korišćenju naprednih softverskih alata, sistemu kvaliteta ISO 9001, i kontinualnom stručnom usavršavanju naših inženjera omogućavaju nam održivi razvoj i rast u vreme kada se globalni sektor elektroenergetike suočava sa izazovima energetske tranzicije bez presedana.