Ниш, 4. јун 2024 – У оквиру ЛXVIII Националне конференције ЕТРАН и 11. Међународне конференције ИцЕТРАН, синоћ је одржана свечана вечера на којој су додељене награде за најбоље радове и посебне заслуге. Овај догађај окупио је практично све учеснике, госте и организаторе у слављењу изузетних доприноса и постигнућа у области електронике, телекомуникација, рачунарских наука, аутоматизације, енергетике и нуклеарних технологија.
Током вечери, додељене су награде за најбоље радове младих аутора и за најбоље радове на секцијама, као и признања за посебне заслуге у организацији и подршци конференције. Комплетан списак свих награђених расположив је на вебсајту конференције, односно преко линка


Проф. др Владимир Катић, председник Друштва ЕТРАН, изразио је захвалност свим учесницима и организаторима, нагласивши важност континуиране подршке и сарадње у остваривању циљева конференције. „Ове награде су симбол признања за изванредан рад и труд свих учесника. Наша заједница се ослања на преданост и иновативност својих чланова, а ове награде су само мали знак захвалности за њихов допринос,“ рекао је проф. др Катић.
Свечана вечера је такође била прилика за учеснике да се друже, размене искуства и идеје у опуштеној атмосфери. Богат програм и церемонија доделе награда додатно су допринели свечаном тону догађаја, стварајући незаборавне тренутке за све присутне.
Конференција ЕТРАН и ИцЕТРАН наставља са својим радом, доносећи нове прилике за учење, повезивање и напредовање у областима електронике, телекомуникација, рачунарских наука, аутоматизације, енергетике и нуклеарних технологија. Сви награђени радови, као и зборник радова конференције, биће доступни на сајту Друштва за ЕТРАН, омогућавајући ширу доступност научних достигнућа и резултата истраживања.