O конференцији ЕТРАН 2019

Друштво за ЕТРАН (раније ЕТАН) је најстарије, највеће и најпрестижније професионално удружење у области електротехничког инжењерства и комплементарних области у Србији. ЕТРАН је наследио традицију Југословенског удружења за ЕТРАН које је 1955. године организовало прву националну конференције. Циљ Друштва за ЕТРАН је да окупи на једном месту истраживаче из специјализованих и донекле различитих области електротехнике са циљем промоције струке и развоја комуникација у области. 2014. године Друштво за ЕТРАН је почело серију међународних конференција ИцЕТРАН које су симултане националним конференцијама ЕТРАН-а. Међународна конференција ИцЕТРАН је посвећена истим темама као и ЕТРАН. Обе kонференцијe се организују уз подршку IEEE.
Националне и међународне конференције укључују заједничка предавања по позиву, туторијале, округле столове и специјалне седнице у оквиру шеснаест области инжењерства које негују секције Друштва. Конференције дају окружење за дискусију у вези са проблемима струке и образовања и интеграцију интелектуалне инжењерске елите у Србији.
Званични језик ИцЕТРАН конференције је енглески, а званични језик конференције ЕТРАН-а је српски.
Поднети радови ће бити рецензирани од анонимних стручњака у области. Радови прихваћени и приказани на конференцијама од стране једног од аутора регистрованог за конференцију ће бити у зборнику радова који ће бити доступан на рачунарској мрежи после конференција.
Конференције имају за циљ да окупе младе истраживаче а то је могуће применом атрактивних финансијских опција за регистрацију и смештај младих и успешних. Састанак укључује социјалне догађаје који омогућују учесницима да се друже и размењују искуства и тиме утичу на развој и будућност инжењеринга и информационих технологија.
Конференције су подржане од стране Министарства образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије као и колективних чланова ЕТРАН-а.

 - слика

Информације о месту одржавања конференција можете наћи на http://www.srebrnojezero.com/

 



Министарство просвете, науке и технолошког развоја


Технолошко-металуршки факултет
Универзитет у Београду


Електротехнички факултет,
Универзитет у Београду